Omgaan met een holvoet, dat doe je zo!

Logo_footlogics.nl3_1Waar de meeste mensen wel weten wat een platvoet is, hebben veel mensen nog nooit gehoord van de term holvoet. Als je een holvoet hebt, heb je te maken met een voet die maar voor een klein deel de grond raakt. Zo worden voornamelijk de hiel en de voorvoet belast, terwijl de rest van de voet de grond helemaal niet raakt bij het lopen. Daarnaast heb je bij deze aandoening aan de voeten ook te maken met een verhoogde wreef, waardoor het verzwikken van de voet veel sneller gebeurt. Heb jij ook te maken met deze vervelende aandoening? Lees dan in dit artikel hoe je met deze aandoening om kan gaan om de klachten te verminderen.

walkingmanOmgaan met een ernstige variant van de aandoening

Sommige mensen hebben een ernstige variant van de aandoening, waardoor het niet meer mogelijk is om normale schoenen te dragen. In dit geval is de enige manier om met de aandoening om te gaan, het opereren van de verhoogde voet. Kun je geen andere schoenen dragen, dan is er namelijk geen andere oplossing dan het aanpassen van de voet aan de schoenen die beschikbaar zijn op de markt.

overpronatie_correctie-e1434182969729Omgaan met een milde variant van de aandoening

Kun je wel normale schoenen dragen, dan kun je de aandoening behandelen door inlegzooltjes te gebruiken in de schoenen die je draagt. Door inlegzooltjes te dragen, krijgen jouw voeten de ondersteuning die ze nodig hebben. Zo wordt de lege ruimte onder jouw voet opgevuld, zodat je eenvoudiger kan lopen en geen pijnlijke voeten meer krijgt. Daarnaast zorgen de inlegzooltjes er bovendien voor dat je jouw voeten niet meer zo snel om kan zwikken, zodat lopen ook veiliger wordt. Je koopt jouw inlegzooltjes voor deze aandoening eenvoudig online bij de webwinkel Footlogics.