Wat is de beste slaaphouding?

Tijdens je slaap kan je op je rug liggen, op je buik of op je zij. De meeste mensen liggen op de zij, maar er zijn ook mensen die afwisselen tussen een aantal houdingen. Maar wat is de beste slaaphouding eigenlijk? Er zijn mensen die beweren dat je beter niet op je buik kan liggen, maar is dat ook echt zo? Over het algemeen is het zo dat de beste slaaphouding degene is waarbij jij lekker in slaap komt. Heb je in de ochtend toch last van je nek of je rug? Dan kan het wel eens zo zijn dat je in een verkeerde slaaphouding ligt of dat je een verkeerd kussen of matras gebruikt.

 

Advies van Ruysdael Slaapkliniek

Een kliniek die precies weet wat de beste slaaphoudingen zijn en hoe je het beste kan liggen, is de Ruysdael Slaapkliniek. Heb je vragen over jouw slaaphouding of heb je last van je nek in de ochtend? Neem dan contact op met experts van deze kliniek. De meeste problemen ontstaan namelijk door een verkeerd kussen of een verkeerd matras. Natuurlijk is het zo dat de dikte van het kussen en de zachtheid van het matras per persoon verschillen, maar het is nooit goed om op een heel hard matras te liggen. Het is namelijk de bedoeling dat een matras zich vormt naar de vormen van je lichaam, anders ga je last krijgen. Ook een kussen moet niet te dun of te dik zijn, dan ontstaan er krampen in de nek.

Uitleg van de slaaphoudingen

Wanneer je op je rug ligt, betekent dit dat je met de achterkant van je hoofd op het kussen ligt en dat je benen recht gestrekt liggen. Mensen die op het buik slapen, draaien hun nek om zo goed te kunnen ademen. Mensen met nekproblemen kunnen deze houding dus het beste even overslaan. De meeste mensen liggen op hun zij of wisselen hun zij af met een van de vorige houdingen.