Voor het eerst lenzen dragen met Opti free Puremoist

Misschien heb je voor het eerst het advies gekregen om een bril of lenzen te gaan dragen. Of misschien wil je de overstap maken van een bril naar lenzen. Het kan best even spannend zijn om te beginnen aan lenzen. Je weet namelijk nog niet precies hoe je lenzen in moet doen en wat je daar allemaal voor nodig hebt. Lenzenvloeistof zoals Opti free Puremoist is bijvoorbeeld ineens iets wat je moet aanschaffen! Ga jij dus voor het eerst lenzen dragen en wil je hier wat meer over te weten komen? En wil je weten hoe Opti free Puremoist bijdraagt aan een fijnere ervaring met lenzen? Lees dan zeker deze blog.

Niet opgeven als het niet direct lukt

Zoals elk nieuw ding wat je doet, moet je ook met het in doen van lenzen even oefenen. Maak je vooral geen zorgen als het de eerste keer niet direct lukt. Geef niet op! Wanneer je voor het eerst lenzen gaat dragen gaat het de eerste paar keren langer duren om ze in te doen. Je zult echter al snel merken dat het elke dag beter gaat. Het is helemaal niet erg als het wat langer duurt om de lenzen in te doen. Zorg er dan echter wel voor dat de lenzen goed vochtig blijven. Hiervoor gebruik je lenzenvloeistof zoals Opti free Puremoist. Opti free Puremoist is een erg goede lenzenvloeistof die ervoor zorgt dat de lenzen goed schoon en vochtig blijven. Als het dan eindelijk is gelukt om je lenzen in te krijgen zul je direct merken hoe fijn ze eigenlijk zijn!

Overstap van bril op contactlenzen

Het is vaak gemakkelijker om te beginnen met lenzen dan van een bril over te stappen op lenzen. Als je immers gaan overstappen van een bril op lenzen, dan is het erg verleidelijk om je bril er snel weer bij te pakken. De eerste dagen van het dragen van lenzen kunnen namelijk erg frustrerend zijn. Wij raden daarom aan om vanaf het begin de lenzen onderdeel te maken van je routine. Zorg voor een goede lenzenvloeistof zoals Opti free Puremoist. Opti free Puremoist zorgt er namelijk voor dat de lenzen dagelijks in de beste staat verkeren waardoor het gemakkelijker is om ze in te doen!

Opbouwen van lenzen dragen en Opti free Puremoist

Buiten de praktische maatregelen die je moet treffen voor het dragen van lenzen zoals het aanschaffen van Opti free Puremoist, moet je ook zelf fysiek gaan wennen aan de lenzen. Als je voor het eerst lenzen begint te dragen is het belangrijk om je ogen hier ook aan te laten wennen. Daarom is het belangrijk om het dragen van lenzen op te bouwen. Het is niet verstandig om lenzen vanaf het begin al meer dan tien uur per dag te dragen. Je ogen kunnen hierdoor gaan irriteren en dat is behoorlijk vervelend! Op het begin is het een goed idee om daarom een tijd van 4 á 5 uur aan te houden. Daarna kun je de lenzen weer terug doen in je lenzendoosje met Opti free Puremoist lenzenvloeistof.