Een pure arganolie zorgt voor een snelle hydraterend effect waardoor je huid voor een lange periode strak blijft. De pure arganolie herken je aan een EcoCert certificaat en ook aan een biologische keurmerk van de EU en USDA. Pure arganolie is honderd procent afkomstig van arganbomen. Oorspronkelijk komen arganbomen uit Marokko. De locatie van deze bomen bevindt zich in het zuidwesten. De productie vindt hier plaats en wordt vervolgens verkocht over de hele wereld. De meest bekende pure arganolie die verkocht wordt heet Saramah. Saramah is pure arganolie voor huid, haar en gezicht. Dit product helpt tegen veroudering, voorkomt plakkerige handen tijdens het smeren en verstop geen poriën.

Arganolie kan niet tegen zonlicht

De houdbaarheid van arganolie is minimaal 24 maanden op voor behoud. Zolang arganolie op de juiste manier bewaard wordt, kan het wel 6 jaar lang in goede conditie blijven. Uiteraard is het verstandig om het product na aanschaf meteen te gebruiken. Maar het feit dat het zo lang mee kan gaan is wel goed om te weten. Het product moet wel koel en donker bewaard worden, want arganolie kan totaal niet tegen zonlicht. Zonlicht heeft namelijk een negatieve effect en zorgt ervoor dat de kwaliteit en effectiviteit van de olie enorm daalt. En dit wil je natuurlijk niet hebben.

Welke arganolie is geschikt voor je haar

Er zijn verschillende soorten merken arganolie voor haar, maar over het algemeen zijn alle merken geschikt. Bij het aanschaffen van arganolie krijg je een pipetje mee, zodat het makkelijker wordt om in te smeren. Een aantal druppels arganolie op je hand is meer dan voldoende. Uiteraard verschilt dit per persoon. Mensen met veel haar zouden meer druppels moeten gebruiken dan mensen met minder haar. Vervolgens smeer je de olie op een rustige manier in je haar. Zorg ervoor dat de olie iedere spot bereikt en laat het daarna kalmeren. Je zult meteen merken dat je haar er gezonder en levendiger uitziet.