Een schaamlipcorrectie laten doen

Een schaamlip correctie word ook wel een labiacorrectie genoemd. Deze ingreep word in de meeste gevallen gedaan om de verhouding tussen de binnenste en buitenste schaamlippen te verbeteren. In de meeste gevallen word deze ingreep gedaan om bepaalde dingen in het leven makkelijk maar vooral gemakkelijker te doen. Zo hebben sommige vrouwen last bij het sporten of fietsen van een verkeerde houding tussen de binnenste en buitenste schaamlippen. Een schaamlipcorrectie kan dan in de meeste gevallen een simpele oplossing zijn.

schaamlipDe ingreep zelf

De ingreep van een schaamlipcorrectie ofwel een labiacorrectie is geen grote ingreep waarvoor u weken in de kliniek of het ziekenhuis moet doorbrengen. De ingreep gaat om een huidreductie en is in veel gevallen een vrij simpele ingreep die voor de meeste vrouwen een groot verschil maakt. De schaamlipcorrectie is een dagopname waarin de ingreep zelf in veel gevallen maar 1 uur zal duren. Vooraf word met u overlegd hoeveel van de huid zal moeten verdwijnen of verwijdert moet worden. Dit doet u in overleg met de plastisch chirurg waarbij hij of zei u zal adviseren hierover. Dit doet de plastisch chirurg met de klachten in zicht gedachte zodat na de ingreep u geen klachten meer zal hebben van te grote binnenste schaamlippen.

De keuze om een schaamlipcorrectie te ondergaan

Er kunnen verschillende redenen zijn om een schaamlipcorrectie (labiacorrectie) te ondergaan als vrouw. We noemden eerder in dit artikel al de redenen sporten en fietsen. Dit zijn namelijk de veel gehoorde klachten onder chirurgen en ook begrijpelijk. Bij vrouwen die hier last van hebben zien zei namelijk veel dat de binnenste schaamlippen (labia minora) uitsteken en niet beschermd worden door de buitenste schaamlippen die veel minder gevoelig zijn.

schaamlipcorraHet is een grote misvatting dat vrouwen hun schaamlippen laten corrigeren uit cosmetische overwegingen. In slechts een paar procent van de gevallen komt dit voor. Bij de meeste vrouwen zit er een medische klacht aan vast om tot de overweging te komen.