Hoe bied ik mijn partner de beste zorg?

Uw partner heeft dementie. Nu moet u gaan beslissen welke zorg u wilt bieden aan uw geliefde. Word u mantelzorger? Brengt u hem naar een verzorgingstehuis of kiest u voor particuliere woonzorg? Veel mensen vergeten de laatste optie. Wilt u meer weten over particuliere verzorging? Lees dan snel verder.

Particuliere zorg

Particuliere zorg komt voornamelijk voor in de ouderenzorg. Particuliere zorg bestaat eigenlijk uit een aantal organisaties die zorg aanbieden, dit kan gaan om een luxe vorm ban zorg of thuiszorg. In de dementie betekent particuliere zorg eigenlijk dat er zorg wordt geboden vanuit een zorgvilla of een prive verzorgingshuis.

 

Waarom kiezen voor een prive verzorgingshuis?

 

De particuliere zorg is kleinschalig. Meestal heeft een zorgvilla 15 tot en met 20 kamers. Dat is een groot verschil met traditionele tehuizen. Hierdoor kan het personeel meer aandacht en zorg bieden aan de inwonende. Zo worden er activiteiten op maat gemaakt en bouwen de bewoners een persoonlijke band op met elkaar en met het personeel. Daarnaast hebben de bewoners meer privacy, allemaal een eigen kamer en badkamer en zijn de villa’s vaak gelegen in de natuur.

 

Bos-enmeerzicht

Bos-enMeerzicht is een zorgboederij in Friesland voor particuliere ouderenzorg. Hier zijn 34 appartement die voor 1 tot 2 personen geschikt zijn. Zo kunnen stellen dus ook samenblijven. Er wordt door ca. 45 personeelsleden uitstekende zorg aangeboden. De appartementen zijn royaal en u bevindt zich midden in de prachtige natuur van Friesland.