Elke noodsituatie de baas dankzij G4S

We willen er liever niet aan denken, maar we kunnen allemaal in een noodsituatie terecht komen. Ook als we aan het werk zijn. Gelukkig zijn er manieren om je goed voor te bereiden op zo’n situatie tijdens werktijd. Een cursus bedrijfshulpverlening bijvoorbeeld. Het grote voordeel van zo’n cursus is dat je de juiste kennis op doet waarmee je het risico op slachtoffers zoveel mogelijk kunt beperken.

 

Een tweedaagse cursus bedrijfshulpverlening

Wat moet ik me eigenlijk voorstellen bij een cursus bedrijfshulpverlening? Doorgaans is een cursus BHV een tweedaagse training die bestaat uit theorie -en praktijklessen. Tijdens de theorie leer je alles over de mogelijke calamiteiten die zich voor kunnen doen op de werkvloer. Je leert bijvoorbeeld hoe je verschillende soorten branden moet herkennen en op welke manier je ze kunt bestrijden. En uiteraard leer je ook hoe je eerste hulp moet verlenen. Je doet dus heel veel nuttige kennis op tijdens zo’n training. Maar het meest waardevol is toch wel de praktijktraining. Daar ga je namelijk in speciale ruimtes bepaalde rampscenario’s naspelen. Zo kun je uittesten of je de opgedane kennis ook in de praktijk kunt brengen. De omstandigheden in zo’n ruimte zijn extreem realistisch. Je zult dus echt branden moeten blussen en slachtoffers moeten helpen. Het grote voordeel van zo’n levensechte praktijktraining is dat je aan de lijve kunt ervaren hoe het is om onder grote druk en spanning te handelen én het hoofd koel te houden.

 

Het diploma BHV is een jaar geldig

Als je de cursus met succes afrondt, ontvang je een erkend diploma bedrijfshulpverlening. Dit diploma is geldig voor de duur van een jaar. Na dit jaar moet je een herhalingstraining doen om ervoor te zorgen dat jouw kennis up-to-date blijft. Ook voor een herhalingstraining kun je terecht bij BHV Twente vestiging van G4S.