De voordelen van weegschaal vetpercentage meter

logo-ziv-small

Met de weegschaal vetpercentage meter kun je jouw gegevens in kaart brengen om jou in een oogopslag te laten zien hoe jou gewichtstoename of -verlies er voor staat. Eerst waren de weegschalen alleen beschikbaar voor personal trainers, diëtisten en andere gezondheidsdeskundigen, maar nu kun je dit ook eenvoudig thuis controleren. Er zijn verschillende types beschikbaar en veel modellen waar je uit kan kiezen.

Welke type weegschalen zijn er

Je hebt de remklauwen. Dit is een knijpende manier om je lichaamsvet te meter. Hierbij komt geen elektrische stroom van pas. De apparaten zijn vergelijkbaar met het meten van tapes met klemmen, worden huidplooien gemeten op drie of meer delen van het lichaam, dit zijn meestal de buik, de bovenarm en de dij.  Deze resultaten worden aangesloten op een formule die het lichaamsvetpercentage berekent.

Je hebt ook de lichaamsvet weegschalen. Deze zijn gemakkelijk te gebruiken. Je stapt op de weegschaal met blote voeten. De meeste kunnen verschillende metingen buiten het lichaamsvet rapporteren, zoals het totale gewicht, het hydratatieniveau, de body mass index (BMI), de magere lichaamsmassa en het botgewicht. Dit is het populairste type.

Je hebt ook nog de handmatige vetpercentage meters. Ze gebruiken principe dezelfde lichaamsvet weegschaal om jouw getallen te berekenen, maar in plaats van op het apparaat te staan, hou je het vast.

Waar hou je rekening mee

De weegschalen bieden ook nog verschillende functies waar je rekening mee moet houden. Je kan kiezen voor de atletische instelling, Je kan kiezen of je de weegschaal op wifi of bluetooth wilt, de grootte van het scherm, meerdere metingen van de lichaamssamenstelling en het multi-user geheugen.