Dagbesteding met dementie brengt mensen veel geluk

Brengen familieleden, vrienden of familieleden veel tijd thuis door vanwege dementie of andere psychische of fysieke ongemakken? Probeer vervolgens ideeën op te doen voor interessante activiteiten die aansluiten bij zijn of haar (verleden) interesses. Activiteiten gedurende de dag hebben veel mensen veel geluk gebracht. Door te doen wat ze leuk vinden, kunnen ze zichzelf helemaal verlichten en zien we hoe ze zich maximaal vermaken. Niet iedereen staat hier voor open, veel mensen zijn bang, maar als de drempel eenmaal wordt overschreden, zul je zien dat ze verder niets meer nodig hebben. Dagbesteding dementie is voor veel mensen een zeer welkom iets in hun leven.

Verschillende vormen van dagbesteding

Niemand is hetzelfde. Niet iedereen houdt van koken, knutselen of wandelen. Mensen denken meestal dat ze overdag activiteiten moeten doen die ze helemaal niet leuk vinden. Feiten zijn natuurlijk verre van waar. Als je meer wilt weten over verschillende soorten dagbesteding, dan raad ik je aan om eens bij ZorgAccent te kijken. Bij ZorgAccent praten ze met jou (of je naasten) en krijg je dagbesteding op maat. Ze willen horen wat je passie is en wat je hobby’s / vroeger waren, en proberen iets te vinden dat daarbij past in jouw omgeving. Denk bijvoorbeeld aan:

  • Een dagje helpen op een zorgboerderij
  • Gezamenlijk koken onder begeleiding
  • Liedjes zingen van vroeger
  • Gezellig kletsen onder het genot van een koffie/thee & koekje
  • Wandelen
  • Tuineren

En zo zijn er nog veel meer mogelijkheden voor dagbesteding dementie. Ontdek wat er allemaal mogelijk is en ga in gesprek met een aanbieder van dagbesteding, zoals ZorgAccent.

Maak kennis met ZorgAccent

ZorgAccent is al jarenlang dé partij voor ouderenzorg in de regio van Overijssel. Met verschillende woonlocaties en vormen van zorg als thuiszorg en wijkverpleging zijn ze van alle markten thuis. Ontdek wat er allemaal mogelijk is met ZorgAccent en ga eens in gesprek om een zorgplan op maat te maken.