tandarts

Een aanzienlijk deel van de Nederlandse bevolking heeft een grote angst voor de tandarts. De meesten van hen zetten zich wel over die angst heen en gaan trouw naar de controles. Maar als er een keer een behandeling van het gebit plaats moet vinden gaat dat bij menig patiënt ten koste van de nachtrust. Sommige patiënten zijn zo bang voor de tandarts dat ze helemaal niet meer durven te gaan. Hun gebit ziet er slecht uit, ze hebben er pijn aan en soms komt er een onaangename geur uit hun mond. Uiteindelijk zit er niets anders op dan toch maar een bezoek aan de tandarts te brengen.

tandarts

Maak je angst bespreekbaar

Hoe angstig je ook bent; laat je er niet door weerhouden om het gebit te laten onderhouden. Maar vertel er wel bij dat je bang bent voor de controle en de behandeling. Je hoeft niet bang te zijn dat je wordt uitgelachten, want er zijn duizenden mensen die angst hebben voor de tandarts. Als de behandelaar weet dat je die angsten hebt zal hij er alles aan doen om je op je gemak te stellen. De behandelingen die tegenwoordig worden uitgevoerd zijn allemaal zo goed te verdoven, dat je helemaal geen pijn voelt.

De tandarts staat altijd voor je klaar

tandarts

Tandartsbezoeken worden meestal ruimschoots van tevoren gepland. Maar bij een noodsituatie, als je door een ongeluk schade aan je gebit hebt gekregen of als er een plotselinge kiespijn optreedt, kun je een voorkeursbehandeling krijgen. Bij PC2 Tandartsen in Eindhoven wordt er dagelijks wat tijd gereserveerd voor dergelijke spoedgevallen. Als je een acuut probleem hebt moet je je eerst telefonisch melden. Meestal kun je dan nog dezelfde ochtend of middag terecht. Bij zeer ernstige situaties kan er zelfs in het weekeinde een behandeling worden uitgevoerd.