Het vervoeren van contactlenzen

Het vervoeren van contactlenzen

Nu GB vrij snel wordt ondergedompeld met sneeuw en ijs en de gevaarlijke toestanden iedereen behalve de dapperste – of de domste – automobilisten lekker thuis warm laat, is het verleidelijk om de ketel op te zetten en lekker binnen te blijven voor de winter. Helemaal aangezien je met een paar keer klikken op het internet snel genoeg voorraad bij elkaar kan vinden om je door de zware maanden heen te slepen. En voor diegenen onder jullie die online multifocale contactlenzen kopen, kunnen de dingen niet gemakkelijker zijn, aangezien de bezorg bedrijven om gaan met de gevaarlijke wegen en de ijzige omstandigheden. Maar wat zijn de andere gevaren waar je om moet denken in deze koele periode, naast het omvallen en voor gek staan – wat is mijn bezorging bevriest?

Ten eerste, laten we beginnen met rigide lenzen. Gelukkig voor jou – tenzij je ergens hoog in de bergen zit – gaan je lenzen niet vast vriezen aan je ogen, aangezien het zout van je tranen en je lichaamswarmte dat tegen houden. Ze in de nacht in hun lens oplossing laten daarentegen, kan er wel voor zorgen dat ze bevriezen. Het is op zo’n moment wel handig om te checken of de verzegeling is verbroken om te kijken of je nog wel een set steriele lenzen hebt. Online forums zijn altijd een handige plek om tijdens een noodgeval te zoeken, maar in dit geval – ook als de verzegeling niet verbroken is – kun je beter niet het advies van de online communities opvolgen en de ontdooiende contact lenzen gewoon beter niet dragen.

Zachte lenzen, aan de andere kant, zijn veiliger om te dragen. De veranderen misschien een beetje nadat ze bevroren zijn en dit kan de duidelijkheid van je zicht wat aantasten, maar de kans dat ze je ogen beschadigen is zo goed als nul. Zelfs als een zachte lens scheurt of beschadigd raakt tijdens je deze draagt is het ergste wat gebeurd dat je misschien een oncomfortabel gevoel krijgt. Nadat je bevroren contact lenzen ontdooid zijn – via kamer temperatuur, geen magnetron aub! – kun je ze zo weer in doen en controleren of ze nog goed zijn. Als ze wel wat verwrongen zijn, kun je altijd nog een nieuw paar online bestellen. Het is het beste om de verpakking te checken voordat je ze open maakt en als je het nog niet vertrouwd, kun je beter een oog arts raadplegen. Het is beter te voorkomen dan genezen.