Veel mensen hebben een druk en intensief leven. Daardoor zijn meer mensen geïnteresseerd om hun lichaam op de beste manier mogelijk te ondersteunen elke dag weer de inspanningen te leveren die we ervan vragen. Beweging, voldoende slaap, ontspanning en natuurlijk gezonde en veelzijdige voeding, zijn de belangrijke bouwstenen die hieraan bijdragen. We leren steeds meer over voeding en de kennis van nu verdiept zich zelfs tot het aanvullen van specifieke stoffen in ons lijf om de werking te verbeteren. Dit zijn allang niet meer alleen vitaminen en mineralen, maar mensen gaan ook quercetine kopen als aanvulling. Wat zijn de voordelen?

Een optimaal immuunsysteem

Je immuunsysteem heb je elke dag keihard nodig. Het helpt je te voorkomen ziek te worden en helpt je te genezen wanneer je ziek of gewond bent. Verschillende stoffen hebben verschillende invloeden hierop en wanneer je onvoldoende nutriënten uit je voeding haalt, kun je bijvoorbeeld quercetine kopen om je dagelijkse hoeveelheid te behalen. 

De werking van quercetine in je lichaam is uitgebreid. Het heeft een ontstekingsremmende werking, waardoor je sneller herstelt bij ziekte en verwondingen en het kan zelfs preventief ondersteunen bij infecties en virussen. Het werd succesvol ingezet in de behandeling en preventie van onder andere het Zika virus en Ebola. Er lopen nog onderzoeken naar de inzet van quercetine bij long Covid patiënten en het lijkt dat deze ook profiteren van het effect en sneller herstellen. Zelfs bij verschillende kankeronderzoeken wordt gekeken of quercetine kan helpen bij het remmen van de kankercellen en zo de reguliere behandeling kan ondersteunen voor een sneller en beter herstel van de patiënt. Zelfs binnen de reguliere geneeskunde wordt de waarde van verschillende voedingsstoffen dus steeds meer onderkend en kan quercetine vaker aangeraden worden.

Naast deze grote onderzoeken, is de positieve invloed op celniveau al langer bekend. Het ondersteunt je lichaam in de aanmaak van mitochondriën, die op hun beurt de cellen in je lijf weer ondersteunen. Ook een simpele verkoudheid of griep wordt door de optimale immuunrespons van je lijf dus sneller opgelost.  Verder verhoogt het je ‘goede’ HDL-cholesterol in je bloed, waardoor het ‘slechte’ LDL-cholesterol verlaagd wordt. De versterking van de vaatwanden en het flexibeler maken van de bloedvaten, verlaagt je bloeddruk en helpt dus ook mee om op lange termijn hart- en vaatziekten te voorkomen en langer en gezonder te blijven leven. Allemaal redenen waarom quercetine kopen een goed idee kan zijn.

Quercetine kopen voor thuis

Tegenwoordig kun je online quercetine kopen, eventueel aangevuld met andere supplementen. Quercetine bevordert ook de opname in het lichaam van vitamine C en zink, en kan zo dus bijdragen aan het oplossen van tekorten van deze voedingsstoffen. Quercetine kun je van nature vinden in een hoop verse voeding als appels, citrusvruchten, boerenkool, radicchio en meer. Echter haal je met deze gezonde voeding ongeveer 5 mg tot 40 mg per dag quercetine, waar je voor een optimale dosis 500 mg tot 1000 mg per dag nodig hebt. Zeker voor mensen met lichamelijk intensieve beroepen of atleten die sporten op hoog niveau, omdat hun lijf extra veel energie vraagt.