Overzicht soorten fysiotherapie

Fysiotherapeuten zien een breed scala van patiënten met problemen van pijnbestrijding tot problemen met de bloedsomloop.

Naarmate de babyboomgeneratie ouder wordt, zal de vraag naar fysiotherapie explosief toenemen. Statistieken bureaus voorspellen dat het aantal beschikbare banen in de fysiotherapie tegen 2026 met 28% zal stijgen!

Het is belangrijk om zoveel mogelijk soorten fysiotherapie te leren en te beoefenen, zodat je de kennis hebt om zoveel mogelijk mensen te helpen.

Er zijn 6 grote classificaties van fysiotherapie, elk met hun eigen voordelen.

Wij hebben een beknopte gids samengesteld met de 6 soorten fysiotherapie om u op weg te helpen in uw studie. Blijf lezen om meer te leren!

1. Pediatrische fysiotherapie

Kinderen groeien als onkruid! Helaas kan die periode van snelle groei in het leven van een kind soms ook een pijn in de rug zijn… letterlijk!

Soms hebben kinderen hulp nodig bij het opbouwen van kracht in hun spieren of zelfs hun skelet. Als de botten te snel groeien, hebben de spieren misschien nog geen tijd gehad om hun achterstand in te halen!

Er zijn specifieke manieren om fysiotherapie bij kinderen toe te passen die verschillen van de methoden die meestal bij volwassenen worden gebruikt. Neem de tijd om kinderfysiotherapie te bestuderen, zodat u patiënten van alle leeftijden kunt helpen!

2. Geriatrische fysiotherapie

Aan de andere kant van het spectrum is fysiotherapie voor oudere patiënten een van de meest voorkomende vormen van therapie. Ouder worden betekent dat sommige spieren niet meer werken zoals ze vroeger deden.

Een goede fysiotherapeut kan een patiënt helpen bij het leren compenseren van verzwakte spieren, het aanpassen van lichaamshouding en manier van lopen, en zelfs de kans op toekomstige blessures verminderen. Er zijn veel manieren waarop een fysiotherapeut geriatrische patiënten kan helpen.

3. Orthopedische fysiotherapie

Letsel kan op lange termijn schade aan de spierkracht veroorzaken, zelfs nadat het letsel genezen is. Atrofie door immobiliteit na een operatie of zelfs langdurige vermindering van het gebruik van een spier als gevolg van een oude blessure zal vaak speciale therapie nodig hebben om de spieren hun oude kracht terug te geven.

Tip: https://fysioclub.nl/jvdi/locaties/fysiotherapie-geldrop/

Een fysiotherapiecursus of -seminar kan u helpen op de hoogte te blijven van alle nieuwe of bijgewerkte methoden.

4. Cardiovasculaire en pulmonale vormen van fysiotherapie

Een meer zeldzame vorm van therapie is cardio- en longfysiotherapie. Deze vorm van therapie is bedoeld voor patiënten met ernstige problemen met hart en bloedvaten.

Het doel van deze vorm van fysiotherapie is het uithoudingsvermogen van de belangrijkste spieren te vergroten en de patiënt de mogelijkheid te geven in de toekomst zelfredzaam te zijn.

5. Vestibulaire Revalidatie

Het leven is een evenwichtsoefening, duizelig zijn kan een enorme val veroorzaken!

Deze vorm van therapie richt zich op problemen met het binnenoor die duizeligheid kunnen veroorzaken. Een van de hoofdoorzaken van deze plotselinge duizeligheid (of vertigo) is Benigne paroxysmale positionele vertigo (BPPV).

De therapie omvat spierversterking voor meer evenwichtsstabiliteit en balanstraining.

6. Neurologische fysiotherapie

Verwondingen of problemen met de hersenen en/of de wervelkolom kunnen neurologische fysiotherapie noodzakelijk maken.

Hoewel het niet waarschijnlijk is dat deze problemen helemaal genezen, kan fysiotherapie de kwaliteit van leven voor de patiënten aanzienlijk verbeteren.

Uitgelicht: https://fysioclub.nl/jvdi/locaties/fysiotherapie-helmond/

Je opleiding tot therapeut voortzetten

Om uw licentie als therapeut te behouden, zijn bijscholingscursussen een must. Enkele van de belangrijkste dingen om bij te blijven tijdens deze lessen zijn de 6 soorten van fysiotherapie.

Als je op zoek bent naar therapie lessen voor uw licentie, of als u een aantal onafhankelijke therapie studies wilt doen, hebben wij de kennis die u nodig heeft. Neem vandaag nog contact met ons op voor meer informatie!